Portocaleza iconică: şi frunza, frunza unde-i?

Jurnalul Naţional, Caricatura zilei

Păi se poate o asemenea prezenţă (deloc artistocratică, măcar o semnătură acolo, Paleologu, bufon şi adept al cacariselii) a unei stări ignare (Liiceanu, sătulit and so on) de absenţă pe gentuţa cu pricina,  prilej (prigonit) de mefiere (Tismăneanu, actualmente anticomunist) în devastatorul proces ideatic (Patapievici, bugetar, cercetător privat şi posesor de casete video compromiţătoare) de elenificare (conţinutul decolteului suta de procente natural, sintagmă garantată de Gazeta Cotrocenilor Evenimentul Zilei) “pre” când incrementul (Baconschi, actual fost şi viitor fost actual) idiosincrasiilor (Pleşu, cu metafizicul complet pe dos) se manifestă, chera mu, (Cărtărăscu, emasculat etic) într-o strălucită figuraţie verboasă (Aligică, Dragoş Paul, ţuţăr ideologic) a portocalosferei (Preda, metalurgist şi aprig combatant) monolitice (Macovei, neînfricată vestală şi muza ambasadorului Gitenstein) acompaniată de arpegii (Preda, intelectual) staccato (cuvântul zilei pe www.dex.ro) ?

Am căutat şi o reacţie mai recentă a altui pedelist pur, ardent intelectual public, Sever in full Voinescu Cotoi …
Mai caut!
Ce?

Update:

Doamna Culcer, complementar, cu o mostră de amnezie verbalizată şi prost mascate tribulaţii ale senectuţii:”Nu mai ştiu sigur ce semnifică P si L din iniţialele principalului partid de guvernamânt dar încep să cred că D vine de la degringoladă. Nu ştiu daca P vine de la Prigoană, care a scos în spaţiul public aceasta degringoladă, dar ce se întamplă de o saptamană cu acest partid este de natură sa dea frisoane celor care au crezut că poate reprezenta o alternativă la actuala opoziţie – care nu este ea însăşi o alternativă dezirabilă la actuala putere. Ştiu că sună complicat, dar aşa e la noi, fără alternative”

E simplu, totuşi, în voit complicăcios-plângăciosul dezirabil-indezirabil culcerian: “P” vine (şi) de la (în sfârşit) Pensionară, “L”, până şi portarul din Modrogan ştie că de la Lenuţa iar “D”, aici într-adevăr e o degringoladă conceptuală: D(irecţia Generală a Securităţii Statului), D(acrioree băsesciană), D(eontologie abandonată laş), D(etabuizare portocalofilă), D(iatribe unidirecţionale), D(ictatură lamentabilă), D(uduia şi camarila aferentă) şi câte şi mai câte alte ignorate evidenţe când bizare, când groteşti ale cazărmii de guvernământ …

6 thoughts on “Portocaleza iconică: şi frunza, frunza unde-i?

  • Caricaturistul cu siguranţă ştie dar a ales un simbol puternic …
   Altfel trebuia să figureze şi o maşinărie pentru cuburi de gheaţă!
   Unde să mai pun Levantul?

 1. L-ai ratat la mustata pe Radu F. Alexandru ! Cum este posibil sa uiti numele unei asa ….”personalitati “? Sau ai impresia ca asta-i ….Alba ca Zapada ?

  • Pe domnul Feldman? Aşa este, uitasem de bietul transfug politic şi celebrele lui transhumanţe …

 2. Pingback: colţul european – 17 « Colţu' cu muzică

 3. Pingback: colţul cu rock clasic – 18 « Colţu' cu muzică

Comments are closed.