Emblema corectă a unei Românii greşite

Despre Dragoş Bako am aflat de la bunul Cătălin, zis şi scris Shogunul

Mulţumesc prietene pentru acest dar rar!

Bălălău, la bulău. Cefe late, dulce libertate! Dragoş BAKO

<Românii au răsuflat uşuraţi! Ce criză? Ce scumpiri? Ce nesiguranţă? Ce lipsă stat de drept? S-a rezolvat, puteţi uita de toate astea! Cum ce s-a rezolvat? Problema naţională, profesorul de sport de la “Jean Monnet”. Magistraţii au decis că profesorul va fi judecat în arest, chiar dacă povestea cu violul e atât de cusută cu aţă albă încât nici nu încape vorbă de vreun pericol public. 
(…)
Cu ghinionistul iubăreţ la bulău şi cu interlopii în libertate se clădeşte “încrederea” românului în braţul de oţel al legii. Dacă răsturnăm situaţiile am putea să ne tragem către normalitate; sau către ceea ce credem noi că ar fi normal. Doar că noi, toleraţii, pardon, cetăţenii n-avem decât să răsturnăm şi să rostogolim situaţiile ce ni se par absurde, încercând să le aşezăm pe un imaginar făgaş al firescului. Cei ce le răstoarnă cu greutate şi avânt oficial şi putere de lege leagă şi dezleagă baierele pungii în care şed încrederea, neîncrederea, teama şi sila populară. În orice caz, imaginea profesoraşului din arest alături de cea a măciucarului liber constituie emblema corectă a unei Românii greşite>.

7 thoughts on “Emblema corectă a unei Românii greşite

  1. In timp ce in Franta, fostul presedinte este condamnat pentru coruptie, la noi numai cate un fraier fara spate isi ia șutul in fund. Matusa Tamara este credibila pentru judecatori.

Comments are closed.