“Părăsit în secunda următoare pozei oficiale”

Valentin Nicolau

Vă rog, nu vreţi să-mi cumpăraţi ţara?… Ieftin…

E întrebarea pe care Traian Băsescu a pus-o obsesiv ieri în Germania. Cu oricine se-ntâlnea, se milogea cerându-i să cumpere o bucată din România făcută cioburi de guvernarea pe care a păstorit-o. „Poate vreţi o bancă… poate căile ferate… sistemul energetic…” – licita fără jenă şi disperarea răzbătea din încercările sale de a ne înstrăina pe bucăţi. Ne-ar fi dat mai pe nimic, doar să scape de responsabilitate prăpădului produs. Să-şi bată alţii capul cum să dreagă dezastrul în care ne-a adus. Multă umilinţă pentru o naţiune să-şi vadă conducătorul ploconindu-se spăşit cum îşi scoate ţara la mezat şi, culmea, fără să aibă prea mulţi muşterii. Rămas cu mâna întinsă şi părăsit în secunda următoare pozei oficiale, Traian Băsescu era tabloul măscăriciului impostor de care mai marii lumii se folosesc ca apoi să-l evite stingheriţi că au stat mai mult de o clipă în preajma sa. Imaginea inferiorităţii supuse, mulţumit că cei puternici îl tolerează încă, dar şi bucuros că se va întoarce în patria-i smerită unde poate să facă din nou pe zmeul. Ca mai mereu, behăind spasmodic, a ieşit dintr-o situaţie în care nimic nu era de râs. Doar el a fost de tot râsul.

—-

Mulţumesc, Roxana şi iartă întârzierea din mail!

Advertisements

9 thoughts on ““Părăsit în secunda următoare pozei oficiale”

  1. Eu raman la parerea mea: sa declaram razbel Germanicii. Trimitem un balon cu aer cald sa le invadeze spatiul aerian si cand nemtalaii isi ridica avioanele, ne predam neconditionat.

  2. Pingback: Colţul cu vechituri – 3 « Colţu' cu muzică

  3. Da, traim vremuri interesante, din pacate… Totusi, sa ne amintim ca a existat Auschwitz, ca a existat Gulag, ca a existat foamete in ’46, etc… Deci, se poate si mai rau, iar cine se indoieste, sa citeasca “Arhipelagul Gulag”, al lui Soljenitin… E bine totusi ca e pace (intr-un fel…)

    • Câteva ar fi insignifiante, prea multe ar aduce a rechizitoriu …
      M-aş opri la alterarea, deformarea, denaturarea, escamotarea, falsificarea, mistificarea, răstălmăcirea, într-un cuvânt siluirea Constituţiei …

    • De multe luni (de zile) am abandonat orice post de televiziune şi m-am mutat, cu arme dar fără prea multe bagaje, “în sat”, adică pe internet …

Comments are closed.