Cum se vede Cotroceniul (stilistica adaptării la strachină)

Telegraf, Constanţa:
Voturile constănţenilor, raportate la recensământul din 2002 sau din 2011?

<Referendumul s-a încheiat. În ciuda tuturor presiunilor venite din partea PDL şi a prefectului, 275.398 de constănţeni au decis să vină la votul privind desfiinţarea judeţului. Aşa cum era de aşteptat, peste 96%, adică 261.948 dintre cei care au participat la vot, au spus “NU” desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa. Prezenţa foarte mare la vot i-a speriat serios pe pedeliştii constănţeni, dar mai ales pe cei de la Bucureşti, care au realizat că cetăţenii s-au trezit în sfârşit la realitate şi nu mai acceptă maniera dictatorială de conducere a actualei puteri. Gura târgului spune că rezultatul de la Constanţa ar fi ajuns şi la urechile “piratului” de la Cotroceni care, pentru prima oară după şapte ani de dictatură, şi-a simţit scaunul ameninţat>.

Die Welt despre Elena Udrea şi “călcatul în străchini”
“Jocul politic îl cunoaşte apropiata şefului de stat conservator Traian Băsescu, la fel de bine ca dulapul ei de haine”, scrie publicaţia germană căreia nu-i scapă apariţia pictorialului Elenei Udrea, în ultimul numar al revistei „Tabu”. Autorul articolului crede că „ministrul turismului românesc sparge cu plăcere tabu-uri” şi „calcă în străchini”. Materialul e însoţit de o fotogalerie cu diverse ipostaze, mai mult sau mai puţin dezgolite, ale femeii la mâna căreia stau miliarde de euro bani publici.

***
Şi nu pot să nu-mi pun piedică la gândul cât de şocată va fi citind aceste ştiri Anca Boagiu, de exemplu, ea care la Convgresul Organizaţiei de Tineret a Pardemocratlberal, undeva la începutul lunii iunie declara transportată:
<Am preluat “modelul Traian Băsescu”, exponentul omului care vrea binele românilor>.
Cum să aprecieze germanii că şeeeful statului e conservator când el, marele Erou între eroii neamului ro­mânesc, ilustru conducător de partid şi de ţară, strălucită persona­litate a lumii contemporane e un înflă­cărat şi ultraprogresist luptător pentru li­ber­tatea, independenţa şi prosperitatea naţiunii româ­ne?
Şi nici nu se poate ignora că o foarte anumită doamnă, spărgătoare, din plictiseală, de tabu-uri, des călcătoare în străchini şi de restul “eu ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului care trebuie să absorb bani europeni mă ocup şi de proiecte de dezvoltare regională spun DA!” la ceea ce constănţenii spun, foarte apăsat, NU poate fi suspectată, ignar, că ar cunoaşte jocul politic “la fel de bine ca dulapul ei de haine” …

Păi are curajul, vecin cu alienaţia mintală, Die Welt de-a crede că urmaşa lui Traian are, la incontentabilele, incontestabilele,  incontinentele, incontinenţele, incontrolabilele,  inconturnabilele ei calităţi defectuoase şi defecte calitative, ce-l testează (zum Beispiel, exempli gratia), la limită pe prietenul lui dragă Hillary, un singur dulap de haine ???

Eine richtige Schande! (A real shame!)

Advertisement

2 thoughts on “Cum se vede Cotroceniul (stilistica adaptării la strachină)

 1. Prietene bun, eu cred ca pana si Basescu a aflat ca, daca nu fura grosolan la alegeri, pedelacii vor pierde… Vorba aia, sper sa votam noi mai mult decat pot ei fura 😀

  • Am surâs.
   Cu sloganul ăsta a câştigat piratul primul mandat …
   Nu a avut nici temei, nici întemeiere şi a ieşit ce-a ieşit.
   De pierdut, în orice variantă, noi pierdem!

Comments are closed.