Cinism şi solitudinea solidarităţii

Vodă, unde altundeva, la TVR, despre deciziile de la Bruxelles:  Nu este vorba de stergerea datoriilor Greciei, ci de restructurarea lor. Nu este o soluţie morală, dar ce e moral in criză?

Un posibil răspuns i-l serveşte, de la distanţă, mă rog, igienică, sublima Roberta Anastase: potrivit proiectului de buget al Camerei Deputaţilor, fondul aflat la dispoziţia preşedintelui forului va creşte la 174%.

Să solidarizăm bine, nu?

Fireşte că mă întorc la discursul Regelui Mihai, recetindu-l, nedecriptat de cine ştie ce oportunişti obedienţi în exerciţiul funcţiunii:
Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

E cumplit de greu, Majestate!

1 thought on “Cinism şi solitudinea solidarităţii

  1. Pingback: Matinale – 9 – altceva « Colţu' cu muzică

Comments are closed.