Ce mai este moral in portocalosferă?

De pe blogul lui Lucian Davidescu am aflat, siderat, de un grav, chiar grav abuz care se desfăşoară, cât de cât mascat, în ţara fără stăpân de drept şi sub oblăduirea unui guvern fără premier …

 Acest Recenasamânt Este Ilegal și Trebuie Oprit!

 Iată și răspunsul la întrebarea “de ce este închisă Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal exact în perioada recensământului, cu o zi decalaj”. Asta pare să fi fost singura soluție de “compromis” pentru ca instituția să nu oprească recensământul cu totul, la sesizările cetățenilor.
Conform Legii 677/2001, fiecare operator care lucrează cu date personale trebuie să își notifice activitatea ANSPDCP printr-un formular în care bifează fiecare tip de informație colectată.
Notificarea INS a fost depusă în 12 ianuarie 2007, la scurt timp după înființarea ANSPDCP, și are numărul de înregistrare 15.
Poate fi găsită pe site-ul instituției sau, în caz că și site-ul își întrerupe operațiunile cu publicul, aici!
Ei bine, doar o parte dintre activități sunt bifate. Dintre cele prezente și pe formularul de recensamânt, iată ce are voie INS să ceară:
numele și prenumele, inclusiv ale membrilor de familie
– sexul
– data și locul nașterii
– cetățenia
– date din actele de stare civilă
– adresa
– profesia
– formarea profesională, diplome, studii
– originea etnică*
– s-au gândit chiar și la CNP*
Iată, însă, ce nu nu are voie INS să ceară:
– semnătura
– locul de muncă
– situația familială
– date privind bunurile deținute
– convingerile religioase*
– date privind starea de sănătate*
(*date considerate cu caracter special)
INS nu a bifat nici o categorie de destinatari și nici garanțiile care însoțesc dezvăluirea datelor către terți. De asemenea, INS nu a specificat că va distruge datele sau că le va transfera.
Se pare că Emil Boc a irosit prea repede superlativele când a spus despre bâlbâiala cu CNP că ar fi “forma supremă a incompetenţei”.

***
Titlul postării parafrazează zicerile (că de unde fapte?) lui Vodă, de ieri seară, cu privire la serenitatea întebării fără răspuns “Ce e moral în criză?” …
Dau dovadă de idioţenie dacă scriu că ocazie mai clară pentru justiţia română, atâta câtă mai este, nu poate exista?