Nocivele mere efemere

Cei de la AGERPRES, citându-i pe cei de la DAILY MAIL scriu că merele sunt mai nocive pentru dinţi decât băuturile carbogazoase şi  nu oricum ci de patru ori mai mare.
De asemenea, vinul şi berea blondă cresc riscul deteriorării danturii, susţine o echipă de experţi britanici, la finalul unui studiu pe un eşantion de peste 1.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Umorul britanic, sub morga lui sobră şi mai mult decât imperială, nu exclud nici umoarea aferentă, are o savoare a lui aparte iar cercetătorii din Regatul Unit, toţi, de bună seamă experţi, oricât ar încerca nu pot, şi probabil nici nu vor, să-şi depăşească onoranta condiţie şi poziţie …

N-am, că n-am, dovezi dar mă bate, zdravăn, pe-un umăr, gândul că studiul a fost comandat de vreo asociaţie de stomatologi, asociaţi la rândul lor cu producătorii de pere, bere neagră şi cei ce se ocupă de distilarea cerealelor în condiţii speciale …

Advertisements

14 thoughts on “Nocivele mere efemere

 1. Mda…ma bate acelasi gand, dar ma bate bine de tot. As zice eu ceva de stomatologi acum, dar nu e frumos si ma abtin ( a nu se intelege gresit, nu am ceva in general cu ei, ci doar in …particular, sa zic asa). 😀

  • Nu mai ţin minte (e mult de atunci) unde am citit dar reţin esenţa: erau şi cred că sunt prin iarmaroace reprezentări care redau oferta Evei sub forma unui fruct din pomul acela celebru ce aparţinea, şi mai aparţine, familiei rozaceelor. Numitul Adam stă aşezat pe o piatră, amintita Eva era în picioare, (eee, ce vremuri) cu părul lung- lung şi acoperindu-i discret, aşa într-o doară, zonele delicate iar mâna dreaptă o avea întinsă către vecinul ei de Rai. Nedumerirea povestioarei era ce i-o fi spus atunci iar şugubăţul povestitor a şi găsit răspunsul: “Adame, ia şi bea!”

 2. …Iar cei care au proteze dentare le dau cu chifla!…
  Am citit un studiu, despre… studiile făcute în UK. Mai toate sunt sponsorizate exact de cine trebuie (din păcate, nu mai ţin minte sursa, dar cam asta era ideea).

 3. Relevanța studiilor făcute în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord nu diferă foarte mult de alte studii elaborate și interpretate în alte țări; și oricum calitatea unui studiu de piață depinde de atât de mulți factori încât este destul de greu sa se coreleze. Sigur nu imposibil, dacă se dorește acest lucru. De cele mai multe ori dedesubturile unui studiu sunt altele așa că, în cazul de față înclin să îți dau dreptate Doru. Lanțul slăbiciunilor funcționează și la alții. Oare ar trebui să fim încântați că se întâmplă și la case mai mari?

  • Nici încântaţi, poate doar descântaţi şi să rămânem, pe cât posibil, cu tălpile pe solul patriei.
   Au şi studiile perspectivele lor dar avem şi noi, încă, mintea la posesor …

  • Nu se poate să se poată nu se poate! Deasupra Carpaţilor, până şi a lor, este un nene care neavând nevoie de drumuri, elicoptereşte, că de vaporit i s-a luat!
   Şi nu cred să-i placă merele!

  • Ştiam ceva, parcă, de genul ăsta…
   Doar că au un mare procent de alcool şi se obţin prin distilarea succesivă a cerealelor în condiții speciale…
   Altfel, despre orz, ovăz şi secară numai de bine!

Comments are closed.