Plutocraţia şi prostituţia intelectuală

Am aflat de la bunul Rabbi că  prim preşedintele, zis-scris şi Vodă Lăcustă a semnat un decret prin care în “consiliul de conducere al ICR a fost numit marele om de cultură Valeriu Turcanu, scriitor, filosof, pictor, muzician, şofer, soţ şi ochelarist“.
Am avut reale dificultăţi de interpretare. Am recitit, am fugit la sursă, am revenit. Mereu incredul şi cu gura căscată.
Am gândit că e imposibil. Nu este, În România,  în ceea ce priveşte portocalosfera, imposibilul nu există!
O imensă scârbă este ceea ce am simţit. Şi o adâncă deznădejde …
Asta chiar în zilele în care ne simţim jigniţi de o emisiune tâmpă difuzată de un post de televiziune francez. Suntem nişte caraghioşi!
Mi-am amintit că ieri am văzut o imagine semnificativă pe blogul domnului Gheorghe Constantin.
Evit, de regulă, cuvintele prea dure, caut ca formulările şi părerile să-mi rămână doar ferme, relativ politicoase şi, pe cât posibl, să evit inutile rigidităţi.

Apelez, însă, la fotografia despre care am scris pentru că doar aceasta poate reda, vag dar deloc claustral, starea de perplexitate în care mă aflu.

Advertisements

4 thoughts on “Plutocraţia şi prostituţia intelectuală

  1. Hehe, tareee fotografia :))
    Am citit si eu azi despre numirea aia, si la fel am resimtit-o, tot ca pe-o deznadejde dublata de un sentiment de scarba de nestavilit. Dar parca tot Patapievici e pe-acolo sef, nu? Macar ala nu-i prost, e si estet, si filosof, doar ca-i gunoi portocaliu in cerul gurii si el…

    • Nu de prostie discutăm, prietene Teo. De nemernicie, de netrebnicie şi josnicie. Aceştia sunt parametrii autoproclamatelor elite. Din păcate!

  2. Imaginea este atat de insolita si amuzanta, incat se poate trece peste semnificatie. Cat despre recenta numire, poate doamna sotie nu mai are rezerve pentru toalete extravagante si exorbitante. Iar in portocalosfera notiunea decentei este necunoscuta.

  3. Cred că e cunoscută dar se referă şi aplică doar la cei din opoziţie. În portocalosferă se spune, în şoaptă, “aplatizarea hiperbolizărilor atitudinale”, mă subînţelegi …

Comments are closed.