Încheptoşarea volumetriei basoreliefurilor portocalosferei

Bunul Moş Călifar, înainte de a manifesta vagi şi inocente accente patriciene şi misogine (dar şi rapid recunăscătoriu şi comiţătoriu de autocritică) se revoltă, pe bună (şi din păcate inutilă) dreptate.
Masuri dure de austeritate la Guvern: fantani arteziene pentru Boc

Anul trecut valoarea totală a contractului era 37,7 milioane lei exclusiv TVA, pentru o perioadă de doi ani. Acum a ajuns la 175 Dar ”n-avem bani de salarii din cauza pensionarilor” .
Păi sa nu-l scuipi pe stradă dacă-l vezi ?

Referinţa este un articol semnat de Ovidiu Bărbulescu, în Gândul, RESTAURAREA PALATULUI VICTORIA: Fântâni arteziene alimentate de câte trei guri de leu. Cheltuielile totale vor depăşi 175 de milioane de lei, unde în noua limbă de lemn, ar zice unii, portocaleză, scriu eu, se folosesc termeni aiuritori (de la coadă la cap):
* Sediul Guvernului, o clădire încadrată în Clasa I de risc seismic (ar fi fost culmea altfel), a intrat (stând pe loc) în 2009 într-un proces de consolidare, modernizare şi extindere prevăzut să fie derulat pe o perioadă de aproximativ trei ani.
* Tot în 2009, reprezentanţii RA-APPS declarau agenţiei MEDIAFAX că au încheiat cu firma Aedificia Carpaţi contractul de consolidare a Palatului Victoria prin licitaţie publică restrânsă (sunt delicioşi, de-a dreptul delicioşi), valoarea totală a contractului fiind anunţată atunci la 37,7 milioane lei exclusiv TVA, pentru o perioadă de doi ani.
* Suma cheltuită până în prezent pentru consolidare şi lucrările de amenajare aferente se ridică la 38,3 milioane lei, urmând ca pentru finalizarea (am început a deveni atent) acestor lucrări să mai fie cheltuite alte 17,3 milioane lei
* În funcţie de posibilităţile de finanţare, estimarea pentru elaborarea proiectului va fi realizată până la sfârşitul semestrului I al anului 2012, urmând ca tot în anul 2012 să fie derulată licitaţia pentru execuţia lucrărilor (cum zici???) transmite RA-APPS.

Maniera de abordare cu josul în sus nu e o găselniţă personală (doar am imitat stilul de lucru al locatarilor clădirii ce urmează să “intre” în consolidare) şi mi-a permis să înţeleg că proiectul va fi elaborat până în iunie anul viitor când, de abia atunci, se va licita, probabil şi mai restrâns, execuţia lucrărilor. Creşterea de patru ori a bugetului, “în funcţie de posibilităţile de finanţare”, e un amănunt demn de cârcoteala noastră şi mioritică şi specifică.
Dar să-l scuipi numai pe primului ministru secund?
Şi pe el, da, e cu totul altceva!

***
Termenul de “încheptoşat” l-am cules dintr-o colosală, indignată şi voit nefiltrată postare a Shogunului, Nu noi, nenea! Alţi copii, din altă clasă

Advertisement

1 thought on “Încheptoşarea volumetriei basoreliefurilor portocalosferei

  1. Pingback: un alt fel de sfârşit de zi | Ţara vorbelor în vânt

Comments are closed.