România tăcută

NU SE POATE SĂ NU SE POATĂ!

De la HAI CĂ SE POATE am ajuns, galopând, aici:

FACIAS a demarat campania nationala de informare a cetatenilor privind revizuirea Constitutiei

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a demarat o campanie nationala de informare cu privire la dreptul cetatenilor de a initia revizuirea Constitutiei Romaniei.
Procedura de modificare a legii fundamentale se poate declansa prin intermediul initiativei civice. Astfel, 500.000 de romani isi pot impune votul privind modificarile ce vor fi aduse Constitutiei, prin promovarea unei initiative legislative.
Campania se va desfasura la nivel national si consta in informarea populatiei cu privire la posibilitatea exercitarii initiativei legislative de catre cetateni si dreptul acestora de a declansa revizuirea Constitutiei Romaniei.
Prin aceasta campanie ne dorim sa informam corect cetateanul. In acest scop, incepand de astazi au fost montate corturi in mai multe locatii din municipiul Bucuresti. Printre acestea, se regasesc Piata Unirii, Piata Sudului, Piata Progresul, Constantin Brancoveanu, Tineretului. Urmeaza ca, pe parcursul acestei saptamani, sa fie instalate mai multe puncte de informare si in alte zone din capitala si din intreaga tara. In aceste locatii vor fi distribuite pliante ce contin informatii cu privire la procedura revizuirii Constitutiei de catre cetateni.
Comitetul de initiativa legislativa se va constitui in cadrul acestei saptamani. Acesta va fi instituit conform Legii 189/1999, iar componenta sa va fi publicata in Monitorul Oficial. Acesta va asigura inregistrarea propunerii legislative la una dintre camerele Parlamentului, conform dispozitiilor legale.
Pentru mai multe informatii, atat cetatenii, cat si organizatiile non-guvernamentale interesate sa se alature comitetului de initiativa legislativa ne pot contacta la sediu (strada Garlei nr.1B, sector 1, Bucuresti), pe adresa electronica office@facias.org sau la numarul de telefon 021.335.01.48.
FACIAS va propune cetatenilor mai multe variante pentru modificarea legii fundamentale, care pot fi analizate si supuse procedurii de strangere de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei.

3 thoughts on “România tăcută

  1. Săru’mîna tanti Theodora…. Da’ io unde dracu semnez??? Că nu-s din Bucureşti!!! La sediul local, azi era pus lacătul! Pe net nu reuşesc să găsesc nici un link.
    Acuma, să fiu avocatul diavolului, să nu zic ca chioru’ “ăştia nu-s serioşi bre!”. Sau or fi prin vacanţe şi io tre’ s-aştept ca să li se scoale şi să revină la treabă?!?!?
    Aşa, mă cac în ea de iniţiativă! M-am săturat de trompete!!!
    Banzai!

  2. Un pic de răbdare, Shogune …
    La cât am răbdat, mai răbdăm un pic. Aş prefera să se organizeze temeinic şi apoi să demareze. Cum aflu, cum strig! Da’ Bismark ce-o mai face?

Comments are closed.